Informatie-avond groot succes

De informatieavond die gisteren door de vereniging Buurtgenot-en Binnenweg Oost is georganiseerd was een groot succes. Meer dan 80 buurtbewoners en belangstellenden kwamen naar de bibliotheek om zich te laten inlichten over de plannen van de gemeente en de Vomar. Er was informatie over de buurtgenoten vereniging, er werd uitgelegd wat voor acties en protesten de vereniging tot nu toe al heeft ondernomen, en wat er voor de toekomst nog gepland staat.

De onvrede van de bewoners was duidelijk merkbaar. Velen toonden zich boos en gefrustreerd, maar tegelijkertijd vol strijdlust om zich te verzetten tegen de plannen. Veel bewoners zijn teleurgesteld en voelen zich genegeerd door de gemeente. Die zou ook voor hun belangen op moeten komen, maar lijkt alleen de belangen van het grootwinkelbedrijf en projectontwikkelaars voor ogen te hebben.

Het verzet vanuit de vereniging kreeg brede steun van de bewoners, waarvan er veel ook een bijdrage willen leveren. Het volbouwen van het centrum van het dorp Heemstede, ten koste van de bewoners en het dorpse karakter, kan met de steun van vele Heemstedenaren nog op het nodige verzet rekenen.

Tot slot nog als herinnering, hoe kun je zelf helpen? Dat kan op allerlei manieren:

  • Door lid te worden van de vereniging en je stem te geven op de actie-website www.neetegenvomar.nl (zet een vinkje links in de donkele balk om meteen gratis lid te worden)
  • Laat zoveel mogelijk mensen stemmen op de actie site (alle stemmen helpen)
  • Kom naar de vergadering van de Commissie Ruimte op 10 januari om 20.00u in het gemeentehuis
  • Vrijwillige donaties zijn mogelijk op bankrekening nummer 42.26.78.015. Vermeldt daarbij “donatie” en uw naam en adres. Wij gebruiken dit om de kosten te dekken.
  • Hou deze website in de gaten voor meer nieuws

Meer dan 80 buurtbewoners kwamen naar de informatie avond in de bibliotheek

Facebooktwitterpinterestmail