Geding Raad van State inzake bestemmingsplan Centrum e.o.

Maandag 12 maart diende het geding van de vereniging bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan Centrum en omgeving. Advocaat Anna Jonkhof van Vos en vennoten voerde het woord tezamen met Bart Offerman namens de vereniging. De vereniging was niet tevreden met de beantwoording van de gemeente op de door ons ingediende punten in onze zienswijze tegen het bestemmingsplan, en is van mening dat het bestemmingsplan op bepaalde punten moet worden aangepast.

Het betoog concentreerde zich op 3 punten:

  1. Mogelijkheid tot uitbreiding bibliotheek in de speeltuin.
  2. De verhoging van een mogelijke parkeergarage op het huidige parkeerterrein naast de
    bibliotheek, van 1 meter tot 2,5 meter.
  3. Het loslaten van de bovengrens van 1.000 m2 bruto vloeroppervlak van supermarkten.

Deze 3 punten gaan ten koste van het woonbelang van omwonenden: meer verkeer in de lange straten (uitlaatgassen, onveiligheid en geluidshinder) en het verdwijnen van groen en de speelgelegenheid voor kinderen. De vereniging is bezorgd over de schaalvergroting van het winkelbedrijf en het teloorgaan van het intieme, dorpse karakter dat Heemstede zo kenmerkt.

De rechters stelden vragen aan zowel de gemeente als onze vereniging. Zo vroegen de rechters zich af wat de argumentatie was voor het bouwen van kantoren aan de Heemsteedse Dreef, en waarom met het loslaten van de 1.000m2 oppervlaktegrens voor supermarkten, er geen bovengrens is gesteld. Nu lijkt alles mogelijk te zijn. Uitspraak volgt binnen 6 weken na de zitting. We houden u op de hoogte!

Facebooktwitterpinterestmail