Standpunt vereniging Buurtgenot-en Binnenweg Oost over het opbreken van het Heemsteedse college

Het Heemsteedse college van HBB, VVD en CDA is uit elkaar gevallen bij de bespreking in de raadsvergadering van 26 mei 2016 over het onderwerp Vomar van de visie op het winkelgebied. De vereniging Buurtgenot-en Binnenweg Oost is hierdoor nogal verrast en hoopt dat de partijen er op een goede manier uitkomen.

De vereniging overlegt sinds april 2016 actief met de projectontwikkelaar Hoorne van de Vomar en met de gemeente. Dit overleg is het resultaat van het verzoek van de gemeenteraad aan de wethouder van Ruimtelijke Ordening om draagvlak te zoeken bij de omwonenden van de beoogde locatie van de Vomar supermarkt met ondergrondse parkeergarage.

De projectontwikkelaar wil de supermarkt met bijbehorende parkeerplaatsen en bereikbaarheid ontwikkelen. De gemeente wil extra parkeerplaatsen voor het midden van het winkelgebied en hoopt dat de supermarkt en de parkeerplaatsen de economie van het winkelgebied gaan stimuleren. Ons belang is het garanderen van ons woongenot en de veiligheid van onze woonomgeving.

Strikt genomen zijn wij niet tegen de Vomar of andere ontwikkelingen. Voor ons ontstaat draagvlak wanneer in het overleg tussen de drie partijen het respect voor elkaars belang zichtbaar wordt in resultaten. Op die basis hebben wij ons in de contacten met zowel wethouder van de Stadt als met wethouder Ates steeds constructief opgesteld.

De veranderingen in het bestuur van Heemstede zijn voor de vereniging geen aanleiding voor het veranderen van de ingeslagen weg. Er zijn afspraken gemaakt voor vervolg en de vereniging kan daarmee verder. De vereniging gaat ervan uit dat de twee andere partijen, Hoorne en de gemeente, er ook zo inzitten en maximaal blijven streven naar een goede oplossing.

Facebooktwitterpinterestmail

2 gedachten over “Standpunt vereniging Buurtgenot-en Binnenweg Oost over het opbreken van het Heemsteedse college

  1. In overleg treden is prima. Maar het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. De bewoners zijn bezorgd om hun woongenot en veiligheid.

    Zijn Hoorne en de gemeente straks daadwerkelijk bereid tot flexibiliteit en concessies om de plannen aan te passen op basis van wensen van de bewoners? Ook als dat meer kosten met zich meebrengt?

    Alle partijen streven naar een plan met draagvlak. Dat vraagt niet alleen iets van de bewoners, maar van alle betrokken partijen.

  2. Pingback: Nieuw college: D66, VVD en CDA | Buurtgenoten Binnenweg Oost

Reacties zijn gesloten.