Uitnodiging BBO informatie-avond 8 november 2016

Flyer BBO infoavond 8-11-2016

Flyer met uitnodiging en plattegrond, klik op het plaatje om een PDF versie te downloaden.

Politiek overtuigd van komst Vomar. Wat nu?

Uitnodiging

BBO zal de impact op de buurt toelichten.

Wanneer

8 november 2016, 20:00 – 21:30

Waar

De Pauwehof
Achterweg 19, Heemstede

Programma

PLAN VOMAR – We laten zien wat de impact van de VOMAR met parkeergarage is en wat dit voor iedereen betekent.

POLITIEK – We brengen nogmaals de beloftes en uitspraken in kaart. Belofte maakt schuld…

DRAAGVLAK? – Wij geven onze randvoorwaarden om woongenot en veiligheid te garanderen.

U – Praat mee!

Facebooktwitterpinterestmail

3 gedachten over “Uitnodiging BBO informatie-avond 8 november 2016

 1. Zoals ik al stelde, op één van de avonden in het Raadhuis i.v.m. het maar blijven aandringen van het gemeente-bestuur op de komst van de Mega-Vomar, lijkt mij de enige oplossing, een Referendum onder de bevolking te houden, om nogmaals te laten zien dat Heemstedenaren geen enkele behoefte hebben aan een Mega-Supermarkt, pal in het hart van Heemstede. Dit bleek al uit de verkiezingen indertijd.
  Hierin heeft HBB alleen door de Vomar-kwestie, overtuigend gewonnen.
  Daar hier geen consequencies uit getrokken worden door burgemeester en wethouders, vind ik het indienen van een motie van wantrouwen t.a.v. het beleid van dit bestuur, rechtvaardig.
  Want … wat hebben wij als Bewoners van het Centrum van Heemstede te verwachten van dit bestuur ?
  Krijgen wij straks te maken met mogelijke uitbreiding van het Winkelbestand, in de zijstraten van de Binnenweg en Raadhuisstraat ? Dit is, gezien het beleid rondom de Vomar inderdaad mogelijk. Bij de Vomar-plannen, is er zelfs een Paralelweg, de Eikenlaan, mee gemoeid !
  Ons is indertijd beloofd, dat het Winkelcentrum een Dorps Karakter bleef behouden, met Beperkt recht tot uitbreiding voor opslag, achter het winkelfront.
  Hoeveel m2 wordt als “Beperkt” beschouwd ? Achter het Winkelfront van de Vomar aan de Binnenweg, zijn de m2 voor uitbouw naar achteren niet meer op te tellen !!
  Hoe komt dat er straks uit te zien bij uitbreiding naar achteren, van overige Winkelfronten ?
  Kunnen achterliggende Paralelstraten hetzelfde verwachten, zoals nu de Eikenlaan – , of Zijstraten zoals nu de de Julianalaan meemaakt ?
  Is dat het beleid van dit bestuur voor de toekomst van het Winkelgebied in Heemstede ? Het lijkt mij, dat wij als Heemstedenaren, hier eerst eens een duidelijk antwoord op moeten hebben !!
  Geen Heemstedenaar uit het Centrum, zit te wachten op een hoge muur aan het einde van zijn achtertuin, zoals nu de bewoners van de Eikenlaan en de Julianalaan in het vooruitzicht hebben.
  Maar met de komst van deze Vomar, is de mogelijkheid dat dit het geval mag gaan zijn, al in gang gezet !
  Wij willen geen Stad zijn. Wij willen niet in een Stad wonen.
  Wij willen een Rustig – Groen – Buitengebied zijn.
  In plaats van dáár hun aandacht en energie op te richten, kiest dit bestuur voor de verdere Verstening van Verstedelijking.
  Moeten wij nota bene gaan demonstreren om te laten zien wat er gewenst wordt door de Bevolking ?
  Ook op de televisie wordt duidelijk te kennen gegeven dat Gemeente-besturen moeten leren samenwerken met de wensen en noden van de bevolking.
  De tijd van Ivoren Torentjes en Gouden Kooien voor bestuurders, zijn een beetje voorbij.
  We leven niet meer in de tijd van Regenten.
  Waar dit bestuur alleen hun beperkte visie wenst op te dringen lijkt het me, dat wij als Bevolking, hier een Referendum tegenover willen kunnen stellen. Zeker gezien eventuele toekomstige ontwikkelingen i.v.m. het Winkelbeleid.
  Laten we met elkaar bedenken, hoe wij hier in Heemstede wensen :
  Samen – te -Wonen en Leven !
  M.v.g. M.Vrijdaghs.

 2. Wat een enorm triest plan is dit. Ik ben het geheel eens om de heemstedenaren hierover te laten beslissen. Blijkbaar ziet niemand hoe druk het nu al is op de binnenweg / julianalaan. Auto’s die continue toeteren omdat het nu al vast staat. Dan nog niet eens over de veiligheid van onze kinderen te praten. Wie heeft dit plan verzonnen zeg. Er zijn inmiddels genoeg supermarkten. Ik wil hierbij al mijn mogelijke hulp aanbieden. Desnoods gaan we hier een nieuwe procedure voor opzetten. Daarnaast als nieuwe bewoner zijn wij niet geïnformeerd, geen uitnodiging gehad etc.

 3. Pingback: Presentatie informatie-avond 8 november 2016 – Buurtgenoten Binnenweg Oost

Reacties zijn gesloten.