Buurtgenot-en Binnenweg Oost, of kortweg BBO

Ontstaan
Een nieuw bestemmingsplan voor het Centrum van Heemstede in 2010 vormde de aanleiding voor bewoners in dit gebied zich te verenigen. De inkt voor dit nieuwe bestemmingsplan was nog niet droog toen het bericht werd gepubliceerd dat de Vomar plannen ontwikkelde voor een nieuwe full-service supermarkt op de twee binnengebieden, ingesloten door de Binnenweg, Julianalaan, Berkenlaan en Eikenlaan. Deze twee terreinen, alsmede de voormalige zonnebankstudio aan de Eikenlaan waren door Hoorne en aanverwanten aangekocht.

Vomar
BBO is niet tegen een nieuwe Vomar. Wel is de vraag gesteld of een dergelijke, grote verkeersaantrekkende ontwikkeling op een zo klein kwetsbaar gebied gesitueerd zou moeten worden. BBO is wel tegen de schending van de rechten van omwonenden. Denk daarbij aan het recht van weg en het recht van overpad. BBO is tevens voor de veiligheid en het behoud van het woon- en leefklimaat in de huizen en achtertuinen van de woningen die dit gebied omringen. Daarom heeft BBO altijd willen meedenken over de randvoorwaarden die hiervoor nodig zijn. De veiligheid zowel op het binnenterrein als op de Eikenlaan baart BBO grote zorgen. Van origine is de smalle Eikenlaan een kleine, rustige woonstraat.

Bibliotheek
De bibliotheek wordt momenteel ook herontwikkeld. Er wordt een aantal goede voorzieningen toegevoegd, zoals kinderopvang met haal- en brengverkeer, dagopvang kwetsbare ouderen met haal- en brengverkeer en de bibliotheek functie blijft gehandhaafd.

Deze ontwikkelingen, Vomar en Bibliotheek raken elkaar en beïnvloeden elkaar, met name op de smalle Eikenlaan. Op de Eikenlaan is al een parkeerterrein met aan- en afrijdend verkeer. Als daarbij dan ook nog inrijdend verkeer voor een parkeerkelder met inrit op het achterterrein zelf wordt gevoegd, naast een vrachtwagen die links moet voorsorteren omdat hij anders de bocht niet kan nemen plus al het extra haal- en brengverkeer voor kwetsbare ouderen en kinderen, wordt het op de smalle Eikenlaan niet veiliger.

Beide ontwikkelingen moeten in samenhang worden bekeken, niet als twee afzonderlijke situaties op een eiland.

Standpunt
BBO is niet tegen de Vomar. BBO is wel tegen de schending van onze rechten en staat voor veiligheid en behoud van het woon- en leefklimaat.

Facebooktwitterpinterestmail

3 gedachten over “Buurtgenot-en Binnenweg Oost, of kortweg BBO

  1. Niemand zit op een kansloze vomar te wachten in deze omgeving. Hele vomar principe is een lagere voordeelmarkt, slechte service, waardeloze producten etc.

  2. Het is niet goed te begrijpen dat er in Heemstede 2000 m2 winkelvloer oppervlakte wordt toegevoegd, terwijl er nog steeds leegstand is en ontstaat. Dat is niet goed voor het winkelgebied cq de straat.

    Bovendien op een plaats die de leef- en woonomgeving van bewoners nadelig beinvloed.

    De gemeente zou ook zelf een oplossing kunnen vinden voor parkeer-faciliteiten.

  3. Die Vomar mag er nooit komen, er zijn al genoeg supermarkten op de Binnenweg en omgeving, zeker die garage niet

Reacties zijn gesloten.