Buurtgenoten bij Raad van State in beroep tegen Bestemmingsplan Centrum e.o.

De gemeente Heemstede heeft op 8 juni 2011 het bestemmingsplan ‘ Centrum en omgeving’ vastgesteld. Dit is gebeurd ondanks de vele bezwaren tegen het bestemmingsplan van talloze bewoners en de vereniging Buurtgenoten-Binnenweg Oost.

In de eerdere bezwaarprocedure bij de gemeente zelf is nauwelijks aan de bezwaren tegemoet gekomen. Deze zijn grotendeels weggewuifd of genegeerd, in bepaalde gevallen zelfs zonder inhoudelijk te reageren op de aangedragen argumentatie.

De vereniging Buurtgenoten heeft besloten in beroep te gaan tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State. Hoewel er veel op het bestemmingsplan aan te merken is en wij meerdere bezwaren hadden ingediend bij de gemeente, hebben wij ons in de beroepsprocedure moeten beperken tot de volgende punten:

  • de wijzigingsbevoegdheid van het parkeerterrein aan de Eikenlaan;
  • de ontwikkeling bibliotheek Julianaplein;
  • het laten vervallen van de 1000m2 bvo bovengrens voor supermarkten.

Het beroep (zaaknummer 201107768/1/R1) is tijdig ingediend (18 juli 2011) en later voorzien van aanvullende informatie (15 augustus 2011). Op 12 maart 2012 zal de zitting plaatsvinden om 10.00u bij de Raad van State in Den Haag (Kneuterdijk 22).

Facebooktwitterpinterestmail