Artikel: Appartementen op nieuwe Vomar

Haarlems Dagblad, 7 juni 2017

“De aanvankelijke voorkeur (*) om zowel de in- als uitrit van de parkeergarage aan de Eikenlaan te maken, heeft plaatsgemaakt voor een inrit aan de Eikenlaan en uitrit op de Binnenweg. Verkeerstechnisch is dat goed mogelijk (**) en voor de omwonenden betekent dat een halvering van het verkeer (***). De uitrit op de Binnenweg zorgt er ook voor dat (veel) Vomarklanten straks via de noordelijke Binnenweg vertrekken. Dat levert de winkels daar hopelijk wat extra klandizie op (****), aldus het college.”

*: de voorkeur van de gemeente

**: hierbij is geen rekening gehouden met het feit dat het verkeer op deze plek zal toenemen door de extra voorzieningen in de bibliotheek en extra parkeerplaatsen op het binnenterrein voor de nieuwe appartementen boven de Vomar.

***: het is geen halvering van het verkeer, maar een enorme en onveilige toename van verkeer ten opzichte van de huidige situatie! Direct naast de voordeur van bewoners die straks door de sloop van de oude zonnebankstudio ineens in een hoekpand wonen. De vrachtwagen rijdt straks rakelings langs het huis (als de chauffeur dat redt).

****: wie gaat er met een auto vol met koel- en vriesproducten nog even winkelen?

Lees hier het hele artikel.

 

Facebooktwitterpinterestmail