Artikel: Voorwaarden D66 aan komst Vomar wel realistisch

Reactie D66 gepubliceerd in de Heemsteder:

Vorige week stond in het artikel van de heer Van Westerloo over de winkelvisie dat D66 onrealistische voorwaarden had gesteld over de komst van de Vomar, en dat we dus eigenlijk tegen de komst van een supermarkt achter de Eikenlaan waren. En nu zouden we – uit teleurstelling na de verkiezing – plotseling voor stemmen. Dit is allebei onjuist want D66 heeft al jarenlang een consistent standpunt over de Vomar (zie ook www.heemstede.d66.nl): ja mits aan voorwaarden wordt voldaan.

Die voorwaarden zijn:

 • Minimale overlast bewoners
 • Achterom voor bewoners
 • Entree parkeergarage op Julianaplein
 • Parkeren eerste uren gratis
 • Beperkte verkeersoverlast
 • Duurzaam bouwen
 • Voetgangersuitgang parkeergarage aan de Binnenweg

Uit het onderzoek voor de winkelvisie blijkt dat een parkeergarage en een supermarkt belangrijke trekkers zijn voor het florerend houden van de Binnenweg. En gaandeweg blijkt dat aan deze voorwaarden steeds meer voldaan kan worden. Ook vindt inmiddels overleg plaats tussen de wethouder en de omwonenden over dit onderwerp.

Kortom, onze voorwaarden zijn niet onrealistisch en we geven ermee aan dat we zowel oog hebben voor het belang van de omwonenden als voor de economie in Heemstede

Yvette Schul, D66 Heemstede

Artikel: 2016-03-23 Heemsteder – D66 voorwaarden Vomar

Facebooktwitterpinterestmail

2 gedachten over “Artikel: Voorwaarden D66 aan komst Vomar wel realistisch

 1. Ik vraag me af of mevrouw Schul zich heeft verplaatst in de woonsituatie die zal ontstaan door het bouwen van de 6 meter hoge muren van de Vomar.. Door de ondiepe achtertuinen van de Eikenlaan zal deze muur alle zon belemmeren in de achtertuinen dit tot aan de 1ste verdieping. Tevens zullen de, nota-bene, Zuid-Tuinen v.d. Juliananlaan het zonder zon moeten stellen gedurende meer dan de helft van het jaar. Is de gemeente bereid om de geldontwaarding van de huizen v.d. Eikenlaan en de Juliananlaan aan te vullen, of moeten deze bewoners hun verlies, door de winst die u de Vomar wilt laten maken, uit eigen portemonaie betalen? Dit betekent gewoon, beroving van bezit van de bewoners van Heemstede door de Gemeente, in mijn boekje ! Wat mij betreft is de eis voor nieuwe verkiezingen, dan meer dan gerechtvaardigsd !
  Het vrachtverkeer zal om 6.00 uur ’s ochtend al beginnen met de bevoorrading van de supermarkt. Hiervoor is geen ruimte in de Eikenlnaan.
  Indertijd is met Grote Nadruk beloofd, dat het Heemstede Winkelgebied, een “Dorps Aanzicht ” zou blijven behouden en dat winkels niet in de zijstraten van de Binnenweg en Raadhuisstraat mochten komen. Deze Monster Vomar beslaat niet alleen het hele gebied aan de kant v.d. Juliananlaan, zelfs de parallelweg, de Eikenlaan, zal er voor worden gebruikt ! Hoe dacht u dit te rijmen met
  ” Het Dorpse Karakter van het Winkelgebied van Heemstede ” en de belofte, dat er Géén winkels in de Zijstraten zouden mogen komen ?
  Worden we dus gewoon voorgelogen door hen die ons besturen, of kunnen deze beloften nog eens nagetrokken worden en aan de Raad voorgelegd ?
  Mevrouw Schul is kennerlijk niet op de hoogte van de afspraken die zijn gemaakt met de Bewoners van Heemstede !
  Ik raad haar aan de notulen na te lezen, welke indertijd zijn opgesteld i.v.m. het onderzoek naar de Parkeer-situatie in Heemstede. Met mij, zullen alle Heemstedenaren welke aanwezig waren bij deze vergaderingen, zich nog goed kunnen herinneren welke beloften toen zijn gedaan aan de bevolking van Heemstede.
  Het lijkt me dat de Raad, zich daar maar eens over moet be-raden !
  Wij zijn uw kiezers ! En wij verwachten van u, dat u overeenkomstig de wensen v.d. bevolking van Heemstede, uw besluiten neemt.
  De afgelopen verkiezingen, hebben overduidelijk uitgewezen, dat de bevolking van Heemstede, TEGEN een Monster Vomar is !!
  Mocht ons gemeente-bestuur de weg in willen slaan om de bouw van dit project toch goed te willen keuren, dien ik hierbij een motie van wantrouwen aan, tegen hen die ons op dit moment besturen ! Het is gewoon schandalig dat er op deze manier om gegaan wordt met de duidelijke Eis die de Heemsteedse bevolking d.m.v. de laatste verkiezingen, duidelijk gesteld :
  GEEN MONSTER VOMAR IN HEEMSTEDE CENTRUM !!!
  M.Vrijdaghs.

 2. Een binnen het bestemmingsplan mogelijk bedrijfspand kan 6 meter worden. Hiervoor is al een plan ingediend. Ben benieuwd wat daar mee gaat gebeuren. Een eventuele supermarkt wordt volgens mij zeker 2 meter er lager en kan ook verder van de erfscheiding staan?

Reacties zijn gesloten.