De Heemsteder: Onderzoek naar een nieuwe Vomar nog niet rond

De Heemsteder van deze week heeft een artikel gepubliceerd over het komende onderzoek naar supermarkten en de Binnenweg, naar aanleiding van de bespreking daarvan in de Commissie Ruimte van 14 maart 2011. Tijdens deze vergadering heeft dhr Heeremans van Hoorne Vastgoed een pleidooi gehouden voor hun plannen voor nieuwe grote Vomar supermarkt aan de Eikenlaan. Niet verrassend aangezien Hoorne al een groot deel van de grond en panden heeft opgekocht.

Dhr Heeremans geeft aan dat hij “constructieve samenwerking zoekt” met de gemeente en de bewoners. Het bestuur van de vereniging Buurtgenoten heeft in februari kennis gemaakt met de mensen van Hoorne Vastgoed. Dit was een prettig kennismakingsgesprek, echter van samenwerking is op dit moment geen sprake aangezien de bewoners en de Vomar vooralsnog lijnrecht tegenover elkaar staan.

In tegenstelling tot wat het artikel vermeldt heeft de eigenaar van Binnenweg 72 zijn pand overigens niet verkocht aan Hoorne Vastgoed en is dat naar eigen zeggen ook niet van plan. Dit is een vergissing in de tekst van het artikel, hierover zal deze week een rectificatie volgen in de Heemsteder. De panden aan Binnenweg 72abc zijn overigens wel in bezit van Hoorne Vastgoed.

23 maart 2011, De Heemsteder

Facebooktwitterpinterestmail