Haarlems Dagblad 04-03-14: Flyer tegen Vomar in heel Heemstede

HEEMSTEDE – Alle Heemstedenaren krijgen volgende week een flyer in de bus van de vereniging Buurtbewoners Binnenweg Oost met de oproep om op 19 maart VVD, CDA en D66 links te laten liggen omdat die hebben ingestemd met de komst van een grote nieuwe Vomar tussen de Binnenweg en de Eikenlaan.

Volgens voorzitter Bas Offerman gaan de plannen niet alleen de direct betrokken omwonenden aan, maar ook de rest van Heemstede. Met de flyer hoopt Offerman te bereiken dat de Heemstedenaren meer gaan nadenken over nut en noodzaak van een veel grotere Vomar. Hij vindt dat de gemeente veel te gemakkelijk heeft ingestemd met de plannen.

Offerman gelooft niet dat de nieuwe grote supermarkt die de Vomar voor ogen staat goed is voor de kleinere ondernemers aan de Binnenweg. Het argument dat mensen naast de supermarkt dan óók die ander winkels bezoeken, kan hem niet overtuigen.

,,Mensen rijden straks de parkeergarage in, laden hun boodschappen in en gaan weer weg. Ze gaan echt niet nog een uurtje over de Binnenweg lopen terwijl de koel- en vriesprodukten in de kofferbak liggen’’, aldus Offerman.

Hij vindt dat met de plannen ook wordt voorbijgegaan aan de trend om steeds meer inkopen – ook de dagelijkse boodschappen – worden gedaan via internet en dat de gemeente daar in het detailhandelsbeleid veel meer aandacht voor moet hebben.

Aan de andere kant geeft hij toe dat de kleine ondernemers aan de Binnenweg er al evenmin mee zijn gediend als Heemstedenaren hun boodschappen bij een grote supermarkt in een buurgemeente gaan doen. Hij benadrukt ook dat hij niets tegen het bedrijf heeft, maar alleen tegen de huidige plannen.

De flyer wordt volgende week verspreid bij de reclamepost. De vereniging zal zich ook na de verkiezingen met hand en tand blijven verzetten tegen een nieuwe Vomar op het binnenterrein tussen de Binnenweg en de Eikenlaan. De omwonenden zijn al bezig om geld in te zamelen voor rechtszaken, die naar verwachting duizenden euro’s gaan kosten.

Klik hier voor de flyer

Facebooktwitterpinterestmail