Haarlems Dagblad 07-06-2013: Vomar: drie maal scheepsrecht?

Voor de Vomar is drie maal scheepsrecht. Twee maal eerder werd de komst van een grote vestiging naar het centrum van Heemstede door de gemeente geblokkeerd, maar met een plan van een grote winkel tussen Binnenweg en de Eikenlaan, moet het volgens de supermarktketen lukken. Als de gemeenteraad volgende week geen bezwaar maakt, kan de bouwvergunning worden aangevraagd en is er een redelijke kans dat over een jaar de eerste spade de grond in gaat.

Zo ver is Vomar nog niet eerder gekomen. De eerdere pogingen een grote Vomar te vestigen, werden al in een vroeg stadium van tafel geveegd. De gemeente had moeite met de parkeeroplossing, het gebouw zou te groot worden en het geheel paste niet in het dorpse karakter.

Bovenstaand oordeel staat in schril contrast met de houding die B en W en wellicht ook een meerderheid van de gemeenteraad nu aanneemt. Vanaf meet af aan van de huidige plannen van de Vomar heeft het college (VVD, CDA en D66) zich welwillend opgesteld tegenover het voorstel van Vomar. Nu alle studies gebundeld in het haalbaarheidonderzoek klaar zijn, voelen de wijkbewoners zich bekocht. Volgens BBO is de gemeente er steeds op uit geweest het plan van Vomar mogelijk te maken.

Waarom toont de eerst zo strenge gemeente nu zoveel begrip voor de Vomar? De Heemsteedse politiek is ervan overtuigd geraakt, dat de komst van een derde grote supermarkt naar het centrum van Heemstede goed is voor de economie. Overigens iets waar de lang niet alle winkeliers van zijn overtuigd. Dat het woongenot van de buurtbewoners ernstig wordt aangetast, zoals ook uit een studie bleek, wordt op de koop toegenomen.

Volgende week donderdag moet blijken of D66 de voorstanders van de Vomar in de raad aan de meerderheid helpt of zich houdt aan haar eigen standpunt, zoals in maart op haar eigen site gepubliceerd, tegen de plannen van Vomar te zijn.


Klik op onderstaande link voor het lezen van het kantenartikel:
07-06-2013 Haarlems Dagblad – Vomar: drie maal scheepsrecht?

Facebooktwitterpinterestmail

Een gedachte over “Haarlems Dagblad 07-06-2013: Vomar: drie maal scheepsrecht?

  1. Ik hoop voor jullie dat d66 tegen is! Wat een gedrocht en slechte plek voor een vomar!

Reacties zijn gesloten.