Haarlems Dagblad 08-06-2013: Fatsoen is bij bouw Vomar ver weg

De gemeente heeft volgens Rudy Brandt haar fatsoen verloren bij het nieuwbouwplan voor de Vomar. Brandt heeft een bezwaarschrift ingediend en overweegt stappen naar de rechter, als de huidige plannen voor de nooduitgang van de te realiseren parkeerkelder doorgaan. Zijn tuin wordt door de nooduitgang geblokkeerd.

Op de bijeenkomst van 3 juni werd door animaties van de bouwplannen duidelijk dat er voor Brandt zijn tuin een hek komt die zijn tuin blokkeert. De toekomstige nooduitgang gaat over een pad dat nu achter langs een aantal woningen loopt. Bij de bouw van de garageboxen heeft de vorige eigenaar bepaald dat het pad een erfafscheiding is. Dat is meer dan 30 jaar geleden en dus kunnen de bewoners zich beroepen op hun gewoonterecht.

Brandt zet ook zijn vraagtekens bij de wijze waarop de gemeente argumenten verzint om de nieuwe Vomar erdoor te krijgen. De Vomar zou de verlosser moeten zijn voor de winkels in de buurt. Volgens Brandt een belediging van de Heemstedenaar. De bakker en de slager worden er echt niet beter van en bovendien bevinden zich binnen een straal van 500 meter reeds 3 supermarkten.

Brandt stoort zich het meest aan de ethiek die in de politiek ver te zoeken is. Als het CDA beweert dat de huizenprijzen met 10 procent zullen dalen als hier een Vomar komt en ze stemmen wel in met de bouwplannen, dan nemen ze je niet serieus.


Klik op onderstaande link voor het lezen van het kantenartikel:
08-06-2013 Haarlems Dagblad – Fatsoen is bij bouw Vomar ver weg

Facebooktwitterpinterestmail