Haarlems Dagblad 11-06-2013: Met ons valt altijd te praten

Doorziek wordt Jan Heeremans, directeur van Hoorne Vastgoed, de ontwikkelaar van de Vomar, van het negatieve beeld dat in Heemstede over zijn bedrijf is ontstaan. Alsof hij als een dief in de nacht is binnengeslopen, om stiekem grond te kopen voor een nieuwe grote supermarkt. Met als enige doel de bewoners van de Eikenlaan en omgeving te pesten.

In Heemstede doet Hoorne al een derde poging om een grote supermarkt te bouwen en ook dit maal stuiten de plannen op grote weerstand. Toch houdt Hoorne hardnekkig vast om een nieuwe grote vestiging te realiseren. Dit omdat onderzoek aantoont dat er nog ruimte is voor een supermarkt van 1800 m2. Vomar moet meegroeien met de ontwikkelingen in de markt. De huidige vestiging is te klein en we willen uitbreiden.

Waarom er wordt gekozen voor de moeilijke locatie op het binnenterrein tussen Binnenweg en Eikenlaan is ontstaan omdat zich daar de gelegenheid voordeed grond te kopen.

Heeremans kan zich voorstellen dat buurtbewoners het niet vertrouwen en vrezen dat de komst van de Vomar het einde betekent van hun gezellige buurtje. Heeremans begrijpt ook dat bewoners tot nu toe niet met Hoorne wilde praten, om zich niet te committeren aan de plannen. Maar de dialoog met onze buren is voor ons essentieel. Het bedrijf is niet uit op het maken van een snelle winst. Vomar vestigt zich daar voor een periode van ten minste 40/50 jaar. We hebben belang met een goede verstandhouding met de buren. Ook als de gemeente donderdag in het voordeel van Vomar beslist, wil Hoorne graag in gesprek gaan met de buurtbewoners. Er valt met ons over van alles te praten, ook als dat Hoorne extra geld kost. We kunnen niet alle bezwaren tegenmoet komen, maar veel problemen die de omwonenden naar voren hebben gebracht, kunnen wij oplossen.


Klik op onderstaande link voor het lezen van het kantenartikel:
11-06-2013 Haarlems Dagblad – Met ons valt altijd te praten

Facebooktwitterpinterestmail