Haarlems Dagblad – Lobby tegen nieuwbouw Vomar

De vereniging Buurtgenoten wil de komende weken gaan lobbyen bij raadsleden om de bouwplannen voor een nieuwe Vomar aan de Eikenlaan in Heemstede tegen te houden. De vereniging hoopt met name dat collegepartij D66 uiteindelijk tegen de plannen zal stemmen en zich houden aan hun eigen verkiezingsbelofte.

Om de plannen van de Vomar te realiseren moet er onder andere een woning worden gesloopt en het speelterrein bij de Bibliotheek verdwijnen om een inrit naar de geplande parkeergarage mogelijk te maken en het vrachtverkeer toegang te geven tot het binnenterrein. De supermarkt moet pal achter de huizen aan de Eikenlaan komen.

Niet alleen bewoners zijn tegen, ook zelfstandigen staan minder positief tegen de komst van een Vomar. Verwacht wordt dat de supermarkt het einde betekent van de kleine winkeltjes: “Waar een supermarkt verschijnt, daar verdwijnt de bakker en de groenteboer. Terwijl we zijn uitgeroepen tot leukste winkelstraat omdat we zoveel zelfstandige ondernemers hebben.”, aldus een winkelier.

De omwonenden vinden dat het gemeentebestuur niet stilstaat bij de belangen van haar inwoners. Ook BBO denkt dat de gemeente te eenzijdig naar de plannen van Hoorne kijkt. De onderzoeken wekken de indruk dat er naar een gewenste uitkomst wordt toegewerkt.


Klik op onderstaande link voor het lezen van het kantenartikel:
2013-05-29 Haarlems Dagblad – Lobby tegen nieuwe Vomar

Facebooktwitterpinterestmail