Rapport Martin de Vries, oud-wethouder van Haarlem

In het Haarlems Dagblad is zaterdag 19 mei een artikel verschenen met de titel “Parkeren Binnenweg Heemstede niet gratis”. Dit naar aanleiding van het rapport opgesteld door Martin de Vries, een van de vele studies naar maatregelen om de economische positie van de Heemsteedse winkeliers te versterken.

Centrale thema’s in alle deze studies zijn: De gevolgen van betaald parkeren, invoering van eenrichtingsverkeer en de komst van grotere supermarkten. Het voorstel van De Vries om parkeren gratis te maken is door B en W verworpen. Wel staat het college en B en W positief tegenover de benadering van De Vries om supermarkten ruim baan te geven. De plannen van Albert Heijn om aan de Blekersvaartweg een winkel van 2.700 vierkante meter neer te zetten met parkeergarage voor 200 auto’s komen waarschijnlijk nog dit jaar rond. Met betrekking tot de plannen van de Vomar wordt pas na de zomer een beslissing genomen. Van het afgelopen week verschenen rapport van RBOI, waarin hoog wordt opgegeven over de positieve effecten van een grotere Vomar voor de Binnenweg, is door bij het onderzoek betrokken buurtvereniging gehakt gemaakt.

Over het eenrichtingsverkeer laat De Vries zich in het rapport zich verder niet uit. Wel heeft hij een aantal voorstellen opgenomen om de marketing van het Heemsteedse winkelcentra en de samenwerking tussen de ondernemers te verbeteren.

Artikel geheel lezen? Klik dan op onderstaand artikel.

Facebooktwitterpinterestmail