Presentatie informatie-avond 8 november 2016

Op 8 november organiseerde BBO een informatie-avond voor buurtbewoners en belangstellenden (uitnodiging hier, presentatie onderaan dit bericht). De avond is goed bezocht, onder andere door buurtbewoners, raadsleden, winkeliers en vertegenwoordigers van de pers. Allen konden open met elkaar in gesprek gaan, wat soms leidde tot levendige discussies.

Voor het onderzoek naar de meest optimale inpassing van de supermarkt en ontsluiting is vooral een goed en zorgvuldig verkeersonderzoek nodig. Uit dat onderzoek moet blijken wat ervoor nodig is om bepaalde oplossingen mogelijk te maken. Pas als dat bekend is kan een afgewogen discussie plaatsvinden over de diverse scenario’s.

Voor een goede inpassing van de Vomar supermarkt met draagvlak bij de omwonenden adviseert BBO:

 1. Een uitgebreid verkeersonderzoek met een brede scope. Bekijk daarbij niet alleen de vier straten direct rondom de ontwikkeling maar de hele verdeling van aan- en afvoer van verkeer in een breed gebied: vanaf de Raadhuisstraat t/m de Lanckhorstlaan.
 2. Alle partijen, waaronder de ontwikkelaar maar nadrukkelijk ook de gemeente Heemstede, moeten de wil tonen om de inpassing zo goed mogelijk uit te voeren en de minpunten voor de bewoners maximaal weg te nemen.
 3. De verkeerssituatie en het parkeren van de supermarkt moet worden beoordeeld in samenhang met de ontwikkeling van de bibliotheek. Deze grote ontwikkelingen hebben impact op elkaar en liggen te dicht bij elkaar om alleen op zichzelf te beoordelen.

Hieronder kunt u de presentatie van 8 november downloaden:

PDF

BBO_presentatie_8-11-2016.pdf

Facebooktwitterpinterestmail

Een gedachte over “Presentatie informatie-avond 8 november 2016

 1. Goedenmorgen,
  Vanzelfsprekend wil Buurgenoten de eventuele Aan- en Afvoer van goederen naar de Vomar, via de Binnenweg, laten verlopen, dit het liefst ondergronds i.v.m. geluidsoverlast.

  – De beste oplossing zou zijn, een tunnel vanaf de Heemsteedse Dreef, onder de parkeerplaats achter de bibliotheek-, tussen de huizen van de Eikenlaan door, maar wie zal die kosten willen gaan dragen ?
  – Dat zou de meest humane, logische en minst belastende oplossing zijn.
  Maar wat dat met riool en electriciteitsnet zal gaan doen en de kosten daardoor ?
  – Een andere oplossing zou zijn : Toevoer van goederen en parkeerverkeer voor de ondergrondse parkeergarage, via de Julianalaan en de daar aansluitende Eikenlaan en afvoer via de Binnenweg.
  – Het idee, voor de Toevoer en Afvoer van de Mega-Supermarkt via de Binnenweg , van goederen, bezoekende auto’s , parkerende auto’s, wat allemaal tussen het wandelende publiek van de Binnenweg door zou moeten gaan, plus de parkeerbewegingen van de auto’s voor de parkeerplaatsen op de Binnenweg daar, is niet direct een wenselijke situatie. Opstoppingen, aanrijdingen en overige ongelukken zijn hierbij onvermijdelijk.
  – Dit zal ook het risico zijn, bij de eventuele Afvoer van verkeer via de Binnenweg, als de Aanvoer, via de Julianalaan en aansluitende Eikenlaan daar, zou gaan.
  – Aan- en Afvoer via de Julianalaan en de daar aansluitende Eikenlaan, blokkeert de toegang tot de Eikenlaan en daarmee, tot de parkeergarage achter de Bibliotheek. Dit betekent, dat alle Aan- en Afvoer, voor 9.00 uur ’s ochtends dient te gebeuren. Een enorme geluidsoverlast en vervuiling door vrachtwagens, voor de daar woonachtige buurtbewoners !

  Conclusie :
  – Het idee een Mega-Supermarkt tussen woonhuizen in te persen in een woonwijk en daarmee een dusdanige belasting aan verkeersoverlast en vervuiling te gaan vormen voor de omwonenden, is gewoon schandalig te noemen ! De werkelijke en eigelijk enige oplossing hiervoor, een tunnel vanaf de Dreef onder de parkeerplaats en Eikenlaan door, is financiëel niet haalbaar.
  D.h.i. dat er een andere oplossing gevonden moet worden voor eventuele bebouwing van het tussengebied bij de Eikenlaan / Julianalaan / Binnenweg.
  Een bebouwing die niet verstorend is voor de omgeving, die geen probleem geeft van dagelijkse toevoer van goederen, die niet rustverstorend is en geen parkeerprobleem veroorzaakt maar die wel een hoop geld in het laatje brengt ?
  Wat te denken van , een Wietplantage voor Medicinale doeleinden ?
  Daar zal Hoorne genoeg aan verdienen!

  Die Mega-supermarkt, gaat gewoon niet werken. Óf hij concureert andere supermarkten failliet of hij gaat het zelf niet halen.
  Bewoners eten zoveel als ze vandaag eten. Dat doen ze morgen ook.
  Je kunt niet meer omzet uit voedsel halen, dan er bewoners zijn in een gebied.De Vomar zal zeker geen bewoners uit omringende plaatsen aantrekken, die hebben hun eigen supers en winkelgebieden dichter in de buurt.
  Heemstede kan niet blijven bebouwen en daarmee haar bevolking denken te vergroten. De prijzen van huizen zijn dusdanig, dat deze geen starters of jongeren aantrekken die meer kinderen binnenbrengen en dus meer eters creëeren.
  De bevolking is stabiel, zo ook de verkoop van voedsel.
  De Heemsteedse Raad, moet zich eindelijk het zand van de illusie uit de ogen wrijven en de realiteit onder ogen zien :
  We zijn een rijke sub-urb, met arme arbeidersbuurten erin.
  Dat verandert niet.

Reacties zijn gesloten.