Vomar grote afwezige bij vergadering Commissie Ruimte

Tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte op maandag 10 januari is er uitgebreid gesproken over de aanvraag van Hoorne Vastgoed / Vomar voor een nieuwe supermarkt aan het binnenterrein tussen de Binnenweg en de Eikenlaan.

Er waren diverse insprekers, waaronder de winkeliersvereniging (al dan niet eensgezind?), de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, en de vereniging Buurtgenoten. Er werd druk gediscussieerd met de wethouder en door de diverse politieke partijen onderling over de noodzaak en wenselijkheid van deze ontwikkeling op deze locatie. Eigenlijk heeft bijna iedereen van zich laten horen behalve de Vomar zelf, die vooral uitblonk door afwezigheid. Er was een vertegenwoordiger van Hoorne Vastgoed in de zaal, maar die heeft ervoor gekozen om niet te spreken.

Als vereniging blijven wij ons inzetten vóór het behoud van het dorpskarakter en tegen nóg een grootschalige supermarkt in het centrum. Onze inspraak tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte komt later deze week beschikbaar op deze website.

Facebooktwitterpinterestmail