Waarom ‘Nee Tegen Vomar’?

Bekijk hier het item “Supermarkt in je achtertuin? Een veel te groot ding in een veel te klein gat!” van RTV Noord-Holland van 12 maart 2014: klik hier.

Waarom NEE tegen een nieuwe MEGA VOMAR SUPERMARKT in Heemstede?

! Totaal overbodige ontwikkeling van een MEGA SUPERMARKT in een DORP met een reeds bestaande overmaat aan bestaande supermarkten.

! Supermarkten als deze VERDRINGEN de lokale MIDDENSTAND en SPECIAALZAKEN waar we hier in Heemstede trots op zijn.
Klik hier voor toelichting…

! VERSLECHTERING van de VERKEERSVEILIGHEID door grote toename van (vracht)verkeer door de kleine jaren 30 straatjes met alle gevolgen van dien.

! Sterke VERSLECHTERING LEEFBAARHEID omwonenden. 24 uur per dag, 7 dagen per week Lawaai, minder lichtinval door hoog supermarktgebouw, stank, vuil. Supermarkten behoren tot de meest intensieve industrieën en leidt direct tot aantasting van het leefklimaat.

! OPOFFERING van toch al zeer beperkte SPEELRUIMTE voor KINDEREN om een entree van deze supermarkt mogelijk te maken. Speelruimte in centrum Heemstede ligt al onder het landelijk gemiddelde en dat nota bene voor een dorp
Klik hier voor toelichting…

! Volgens huidige bestemmingsplan kan deze ontwikkeling niet plaatsvinden. Waarom bestemmingsplannen maken als die toch niet worden nageleefd?

! Grote waarde vermindering van de omringende woningen.

! Welk parkeerprobleem? Zie het onderstaande filmpje voor het vermeende parkeerprobleem.